Boeken bankafschrift

Indien er een mutatie is op het bankafschrift, terwijl dit niet direct met inkoop en/of verkoop te maken heeft (bijvoorbeeld terugbetaling lening of privéopname), dan kunt u dit via Hoofdmenu —> Banken administreren. (Op een lening afboeken kan ook via “open posten”).

U ziet de verschillende bankrekeningen met de saldi volgens de boekhouding. Indien er een transactie heeft plaatsgevonden, klikt u in dit scherm op “banktransactie” achter de betreffende bankrekening. U krijgt dan het volgende scherm:

Klik vervolgens op “bewaar” en de banktransactie is ingeboekt. Het saldo zal weer kloppend moeten zijn met het werkelijke saldo zoals op het bankafschrift staat en de tegenrekening (in bovenstaand voorbeeld “Onderhandse leningen” zal met hetzelfde bedrag zijn afgenomen).
Let op: verkopen en/of aankopen die per bank gegaan zijn, worden niet in dit scherm geboekt maar via kosten dan wel verkopen.

 


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *