Invoeren investeringen

Goederen met een waarde van doorgaans meer dan € 500,- (is een richtlijn), zijn geen kosten, maar investeringen. Deze investering is het bedrag dat in termijnen afgeschreven wordt, waarbij u deze termijnen ten laste van de winst mag brengen. Via Hoofdmenu —>Investeringen –> Nieuw, kunt u gemakkelijk een nieuwe investering inboeken.

In bovenstaand voorbeeld is er een nieuwe laptop aangeschaft ter waarde van € 2.000,- welke een restwaarde heeft van € 500,-. De computer kost het bedrijf aan het einde van de (economische) levensduur dus € 1.500,-, welke in 36 maanden afgeschreven gaat worden. Er wordt automatisch een bedrag van € 41,67 per maand (te weten € 1.500,- gedeeld door 36 maanden) afgeschreven op de waarde van de computer.

Indien u de investering eerder verkoopt, dan heet dat desinvesteren. Indien u in het overzicht van de investeringen klikt op “desinvesteren”, kunt u de verkoopfactuur hieraan koppelen. Zodra u klikt op de knop “boek desinvestering”, worden automatisch de boekingen gemaakt.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *