Maken van een nieuwe verkoopfactuur

Indien u een verkoopfactuur wilt maken, dan dient u ervoor te zorgen dat de klant in het relatiebeheer is toegevoegd. Indien dit het geval is, dan gaat u naar Hoofdmenu —>Facturering —> “Relatie zoeken” —> Nieuwe factuur.

De adresgegevens worden automatisch uit het relatiebeheer gehaald. U kunt zelf aangeven wat de factuurdatum is, de betaaltermijn, uw eigen referentie, een omschrijving van het geleverde, de omzetcategorie en het bedrag inclusief of exclusief BTW. Daarna klikt u op de knop “maak factuur”.

U krijgt dan het volgende scherm te zien:

Hier kunt voor de laatste keer controleren of alles goed ingevuld is, eventueel nieuwe factuurregels toevoegen, de BTW wordt automatisch berekend en verwerkt, en de factuurtekst aanpassen (deze kunt u tevens via Hoofdmenu –> Programma —> Instellingen —> Standaardteksten blijvend aanpassen).

Zodra de factuur akkoord is, selecteert u linksonder in het scherm “definitief” en vervolgens “print” of “mail”. Er zal in een nieuw scherm een PDF-document geopend worden met de factuur welke u kunt printen. U kunt de lay-out aanpassen en uw logo toevoegen via Hoofdmenu –> Programma —> Instellingen —> Layouts.


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *